2020. szeptember 20., vasárnap 09:50

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) - Elfogadták az MSZP új stratégiáját, Kunhalmi és Tóth társelnökök

    Elfogadta a párt új stratégiáját a Magyar Szocialista Párt Kongresszusa, Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest társelnökökké választották szombaton – ismertette Mészáros Tamás, a Szavazatszámláló Bizottság elnöke.

A két társelnök azt mondta, az MSZP célja világos: kormányváltást és korszakváltást akar. Olyan, esélyteremtő államot akar építeni, amely mindenki számára biztosítja a felemelkedés lehetőségét, egyenlő esélyt ad az oktatásban és az egészségügyben, európai szintű béreket és a megélhetést biztosító nyugdíjakat céloz meg, és megszünteti a javak és jövedelmek igazságtalan elosztását.

A kongresszus egyértelmű döntéseket hozott – mondták el. A párt elfogadott új stratégiája meghatározza azokat a baloldali értékeket, amelyeket az MSZP erőteljesen képviselni fog a kormányváltás érdekében folytatott ellenzéki egyeztető tárgyalásokon, és megkönnyíti a párton belüli kommunikációt a gyorsabb döntéshozatal és reakcióképesség érdekében.

Tóth Bertalan a megválasztását követő beszédében három fő pontot emelt ki a párt stratégiai teendői közül: felszámolni a félelmet, az igazságtalanságok megszüntetésével esélyt teremteni mindenki számára, valamint rombolás helyett építeni.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.