2020. szeptember 20., vasárnap 09:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) - Elfogadták az MSZP új stratégiáját, Kunhalmi és Tóth társelnökök

    "A 10 éve tartó gyűlöletpolitika rengeteg kárt okozott a lelkekben, de a magyar emberekben még mindig ott él a szolidaritás, a szabadság, az igazságosság és az egyenlőség iránti vágy. Nekünk erre a társadalmi igényre kell építenünk a politikánkat, mert ezek baloldali értékek. Ezeket az értékeket mi képviseljük!" – mondta.

"Milyen világ az, ahol az emberek lassan már egymás között sem mernek őszintén beszélni és a rendőrség hajnalban bárkit elvihet egy Facebook bejegyzés miatt? Nekünk ezt a félelmet kell felszámolni" – hangsúlyozta, hozzátéve: harcolnak a bíróságok függetlenségéért, a sajtó, a művészetek és az oktatás szabadságáért, a demokrácia és a szabadságjogok, a jogbiztonság és a jogállam helyreállításáért, és azt akarják, hogy a kormányváltók szövetsége közös programjának első pillére is ez legyen.

Az igazságtalanságok megszüntetéséről azt mondta: nem járja, hogy egy gyerek sorsa már azzal eldől, hogy milyen családba születik, a jómódúak jobb oktatást kapnak, és felnőve kastélyokat vesznek, míg a fiatalok többségének a saját élet elkezdéséhez szükséges lakás csak álom. Nem járja, hogy több mint egymillió nyugdíjas naponta kényszerül dönteni: gyógyszert vagy élelmet vegyen, több százezer ember nem jut hozzá az egészségügyi ellátáshoz, s hogy a dolgozókat maga az állam szolgáltatja ki a tőkéseknek.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.