2020. szeptember 20., vasárnap 09:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) - Elfogadták az MSZP új stratégiáját, Kunhalmi és Tóth társelnökök

"Nekünk ezeket az igazságtalanságokat kell megszüntetnünk. Esélyteremtő államot akarunk építeni, mely mindenki számára egyenlő esélyt biztosít, és elősegíti a felemelkedést minden társadalmi réteg számára. Egyenlő esélyt biztosít az oktatásban, az egészségügyben. Európai szintű béreket, megélhetést biztosító nyugdíjakat akarunk, meg kell szüntetnünk a javak és jövedelmek igazságtalan elosztását" – mondta.

A környezetrombolás: Paks 2 megépítése, a Balaton és a természetvédelmi területek kisajátítása ellenében az MSZP-nek építenie kell: "Meg kell védenünk közös kincseinket, környezetünket".

"Olyan világot akarunk építeni, ahol szabadság van, jogbiztonság van. Ahonnan nem akarnak elmenni gyermekeink, ahol mindenkinek esélye van a megélhetésre és jobb életre. (…)  Ahol a tanulás és a gyógyulás nem luxus. Ahol az emberek odafigyelnek egymásra és van szolidaritás. Békés, nyugodt és biztonságos országban szeretnénk élni" - mondta.

Kunhalmi kiemelte: a párt elsődleges célja egy demokratikus és szociális fordulat elérése szociáldemokrata programmal, hogy az 1918-as, 1946-os és 1989-es köztársaság után létrejöjjön egy új, 4. Magyar Köztársaság, melynek "nemcsak demokratikusnak, hanem szociálisnak is kell lennie".

Kiadó: MSZP Országos Központ