2020. szeptember 20., vasárnap 09:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS) - Elfogadták az MSZP új stratégiáját, Kunhalmi és Tóth társelnökök

    Elmondta: büszke arra, hogy pártja indította el Magyarország európai uniós csatlakozását, s hogy az MSZP volt az első párt az EU-ban, amely javaslatot tett európai minimálbérre és minimálnyugdíjra, most pedig az európai egészségügyi minimumra.

Azt mondta: 2011-ben Magyarország a 28 tagállamból 23. volt az egy főre jutó GDP terén, azóta egyet előre lépett, de csak mert Nagy-Britannia kilépett a szervezetből.
Úgy folytatta: az Európai Unió "nem fog megmenteni bennünket, nekünk kell a sarkunkra állni" a NER-rel szemben, "de mi, magyarok megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól 2022-ben".

Kijelentette: az EU átalakulóban van, nem válságban. Szembe kell néznie az új egészségügyi és környezeti kihívásokkal, szociálissá és zölddé kell válnia közös erővel, de nem az Amerikai Egyesült Államok, hanem "sokkal inkább a német föderális szövetségi köztársaság mintájára".

A két társelnök és csapatuk 225 szavazatot kapott 36 ellenében a kongresszus 261 küldöttétől, így a szavazati arány 86%. A párt elnökhelyettese szintén 225 szavazattal Komjáthi Imre, alelnökei Gurmai Zita és Hegyi Gyula lettek. Az elnökség tagjai: Bárány Balázs, Bihal Dávid, Eszik Bence, Halmi József, Horváth András, Király József, Pollreisz Balázs, Tóth Csaba, Tüttő Kata és Varga László.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.