2020. szeptember 20., vasárnap 10:46

Az NMHH közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 20., vasárnap (OS)

    A Klubrádió - a Médiatanáccsal folytatott pereskedés ellenére - 2013-ban megkezdhette hétéves műsorsugárzását a Budapest 95,3 MHz kereskedelmi (tehát médiaszolgáltatási díj fizetési kötelezettséggel járó) frekvencián. A megelőző időszakban ideglenes szerződések biztosították a folyamatos működést.
A jogvitás eljárások lezárásaként a Médiatanács 2014-ben kötött szerződést a Klubrádióval a Budapest 92,9 MHz "közösségi" jellegű, tehát médiaszolgáltatási díj nélküli használatára, hét évre. Ezt a szerződést a Médiatanács ugyancsak hét évre kötötte, de a 2011-2014 között megfizetett 103 millió forint médiaszolgáltatási díjat visszafizette a Klubrádió részére egy jogerős bírósági döntés nyomán. Így a Klubrádió, minden más médiaszolgáltatótól eltérő módon nem hét, hanem tíz évig, 2011-2021 között sugározta műsorát, "közösségi" jelleggel, tehát médiaszolgáltatási díj fizetése, illetve új pályázat nélkül. A Médiatanács eljárása, mellyel a Klubrádiónak minden más rádiótól eltérő kedvezményt biztosított, nem azt a törekvést mutatja, hogy a Klubrádiót el akarná némítani.
A Médiatanács - számtalan más rádióhoz hasonlóan - a Klubrádiót anyagilag is támogatta: a médium 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2018-ban összesen több mint 12,8 millió forintot nyert el hírműsor-készítésre, illetve műszaki fejlesztésre a Médiatanács hét, médiaszolgáltatókat támogató, szakmai pályázatán is. A döntéseket minden esetben független bírálóbizottsági javaslatok alapján hozta a grémium.

     Kiadó: NMHH, Kommunikációs Igazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.