2020. szeptember 21., hétfő 11:34

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 21., hétfő (OS) - Az MSZP a Szolidaritási Alapján keresztül támogatást nyújt a Fidesz által üldözött Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek

        Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan társelnökök hétfő reggel a Klubrádió műsorában bejelentették, hogy az MSZP kiáll Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett és a párt Szolidaritási Alapjából támogatást is nyújt a Fidesz által üldözött és elnyomott közösség szegényeket felkaroló karitatív misszióinak. Ezen felül pedig az MSZP felajánlja a segítségét az adománygyűjtés szervezéséhez.
     Úgy tűnik, hogy a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam mindenféle aljas eszközzel megpróbáljon ellehetetleníteni egy olyan vallási közösséget, amelynek a fő feladata az elesettek megsegítése. Orbán Viktor kicsinyes bosszúból önkényesen elvette a MET-től az egyházi státuszát, amivel az volt a célja, hogy anyagilag kivéreztesse az Iványi Gábor által vezetett egyházat. Erről a lépésről viszont még a magyar Alkotmánybíróság is, majd a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kimondta, hogy jogellenes volt. A Fideszt azonban nem érdeklik a bírósági ítéletek, a MET nem kapta vissza státuszát, sőt azóta a közösség által üzemeltetett iskolák támogatását is visszavágta.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.