2020. szeptember 22., kedd 12:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 22., kedd (OS) - Focira, sportakadémiára van pénz, állami bértámogatásra nincs

    Egy tegnap este megjelent kormányhatározat szerint a kormány térdig a válságban járva is focira költi a magyarok pénzét. Miközben az állami bértámogatás augusztus végével megszűnt, miközben magyar vállalkozások ezrei néznek szembe a közelgő csőddel, addig a kormány 11 és fél milliárd forintot ad a sportakadémiákra. Ezen túl 2,8 milliárd forint megy a Nemzeti Olimpiai Központra, 2,6 milliárd megy a Nemzeti Sportközpontokra, de közel 16 milliárd forintot kap a Miniszterelnökség is. Ez a pénz mind az úgynevezett gazdaságvédelmi alapból megy a focira, abból a pénzből, amiből a kormánynak a válságot kellene kezelnie.

A Demokratikus Koalíció szerint súlyos következményekkel fog járni az országra nézve, hogy a kormány még a válságban is a korrupció melegágyaként működő sportakadémiákat pénzeli a gazdaságvédelmi alapból. Európai magyarként mi vagyunk az egyetlen európai polgárok, akik nem kapunk segítséget a válságban: nincs már állami bérpótlék, nincs elbocsájtottaknak járó rendkívüli támogatás, nincs mentőöv a bajba került magyar vállalkozásoknak. Csak foci van, sportakadémia van, na meg milliós focistafizetések és lopás minden mennyiségben. A DK szerint az előttünk álló válságért már nem a vírus lesz a felelős, hanem a válságkezelést elmulasztó Orbán-kormány.

Ráczné Földi Judit
A DK elnökségi tagja
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.