2020. szeptember 23., szerda 17:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OS) - Jelentős egészségügyi és kulturális támogatás a kistelepüléseknek

    Dr. Danku Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára ma tájékoztató előadást tartott a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetségének, Zalakaroson megrendezett kétnapos őszi közgyűlésén.  A helyettes államtitkár beszédében bemutatta a tárca által 2020-ban a kistelepülési önkormányzatok számára pályázati formában nyújtott támogatásokat, különös tekintettel az üres háziorvosi és fogorvosi praxisok, valamint a kultúra, a közművelődés területén elérhető pályázati lehetőségekre.

Dr. Danku Csaba az előadásában kiemelte, hogy a háziorvosi tevékenység ellátásához szükséges praxisjog megvásárlásának támogatására 2020-ban összesen 1,25 milliárd forint áll rendelkezésre.
A működő és az induló praxisközösségek fejlesztésére a "Három generációval az egészségért" program – több mint 10 milliárd forintos költségvetéssel – az egészségügyi alapellátás fejlesztését és az alapellátásban résztvevő szereplők együttműködésének erősítését célozza meg a szakellátás, az Egészségfejlesztési Irodák, valamint a területi és települési önkormányzatok bevonásával.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.