2020. szeptember 24., csütörtök 11:04

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - Visontai erőmű: ha kormányközeli oligarcháról van szó, az emberek egészsége se számít - Hiába a szúrós szagú gázokkal teli levegő és a környék lakóinak, az ott dolgozóknak légúti megbetegedései, a megyei rendőr-főkapitányság megszüntette az eljárást a kormányközeli oligarcha visontai erőművével (Mátrai Erőmű Zrt. és Viresol Kft.) szemben, amelyet környezetkárosítás következtében kialakult foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított a Párbeszéd.

    Nemcsak Tihany és környéke, de Észak-Magyarország is olyan régió, ahol az oligarchának mindent szabad. A hatóságok szerint semmi probléma azzal, ha az emberek egészségét kockáztatják az oligarcha környezetkárosító beruházásai, létesítményei.

Ahogy a tihanyi luxusingatlanoknál, úgy a visontai erőműnél is érdekes tényeket közöltek a hatóságok. Harminc dolgozó keresett fel egészségügyi szolgáltatót, akik közül tizenhárman tüneti kezelést igényeltek, míg tizenhét munkásnál megállapították, hogy nem a gázképződés, hanem meglevő tartós betegségük áll a hátterében – mindenesetre különös, hogy pont ekkor lettek rosszul. Az is kiderült, hogy az igazságügyi szakértő véleménye szerint a környezetszennyezés és az azzal járó veszélyeztetés technológiai fegyelmezetlenségre és hiányosságra vezethető vissza, nem pedig a hatóságok esetleges elnéző hozzáállására.

Orbán Viktor kegyencei tevékenységének semmi sem szab gátat, még az sem, ha emberek egészségét sodorják veszélybe.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.