2020. szeptember 24., csütörtök 12:30

A Terrorelhárítási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - 2020. szeptember 24-én bányából történő mentési gyakorlatot tartott a TEK.

    2020. szeptember 24-én a belügyminiszter jelenlétében tartott bányából történő mentési gyakorlatot a Terrorelhárítási Központ a gyöngyösoroszi ásványbánya területén és a mátraszentimrei függőaknánál.

Belügyminiszteri elvárás alapján a TEK főigazgatója, Hajdu János r. vezérőrnagy, a váratlan helyzetekre is felkészülve rendelte el a "Hableány-műveletet" követően a magasból és mélyből való mentési képesség kialakítását a TEK-ben. A TEK kötéltechnikai mentőcsapata már 2019. augusztusában megkezdte a mentési képességek vizsgálatát, kifejezetten a fúrással egybekötött, mélyből mentés fejlesztése érdekében és a kötéltechnikai mentőcsapat több közös gyakorlaton vett részt a BM OKF HUNOR mentőszervezetével, valamint a Magyar Barlangi Mentőszolgálattal.

A gyakorlat a belügyminiszter és számos rendészeti és bányamentési szakember jelenlétében zajlott. A végrehajtásban segítséget nyújtottak a HUNOR mentőcsapat munkatársai is.

     Kiadó: Terrorelhárítási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.