2020. szeptember 24., csütörtök 12:31

A Terrorelhárítási Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - 2020. szeptember 24-én bányából történő mentési gyakorlatot tartott a TEK.

    Az elképzelt szituáció szerint a robbanásról vagy robbantásról érkező bejelentésre indul el a helyszínekre a TEK készültségi egysége, azonban kiderül, hogy nem terrorcselekmény, hanem omlás történt a bányában nagyobb területen, melynek során áramellátás nélkül sérülteket kell a felszínre juttatni. A mentéshez speciális egészségügyi szakemberek, mentőbúvárok közreműködése és alpin kötéltechnika egyidejű alkalmazása szükséges.

A TEK-ben ezek a képességek megvannak, a TEK az alap riasztással szinte egyidőben nagyon rövid időn belül tudja mozgósítani a speciálisan képzett szakembereit. A TEK riasztott egysége - tekintettel arra, hogy már a helyszín közelébe ért - megkezdi az elsődleges mentési műveleteket.

Bővebb információ, illetve a gyakorlatról készült felvételek elérhetők a Terrorelhárítási Központ honlapján (www.tek.gov.hu) az Aktuális menüpontban.

Terrorelhárítási Központ

     Kiadó: Terrorelhárítási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.