2020. szeptember 24., csütörtök 12:31

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OS) - Az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosához fordulok annak érdekében, hogy állítsa le a magyarországi Natura 2000 területek profitcélú szétdúlását, a Paks és Kalocsa közé tervezett új Duna-híd esetében pedig gátolja meg, hogy uniós pénzből tarolhassák le az európai védettséget élvező, pótolhatatlan értékű ártéri erdőt.

    A kormány egy 23,6 hektárnyi Natura 2000 természetvédelmi területet, jórészt ártéri erdőt készül beáldozni egy olyan új Duna-híd kedvéért, amelyre kizárólag ideiglenesen, a paksi atomerőmű-építkezés megkönnyítése végett van szükség, és amit csillagászati áron, 92 milliárd forintért építhet meg Szíjj László.

Orbán Viktor oligarchái régóta sportot űznek a Natura 2000 területek profitcélú szétdúlásából. Ezt azért tehetik meg, mert a kormány és a maga alá gyűrt környezetvédelmi hatóság nem tekinti természetvédelmi korlátozásnak a Natura 2000 besorolást: ezeket a különösen értékes élőhelyeket a gyakorlatban építési telekként, zöldmezős beruházási helyszínként kezeli.

Az Európai Bizottság korábban ígéretet tett rá, hogy az uniós intézmények a jövőben gátat szabnak a Natura 2000 területek gazdasági célú hasznosításának. Most a környezetvédelmi biztoshoz fordulok, hogy vizsgálja meg a kormány Natura 2000 területeket érintő beruházási gyakorlatát és akadályozza meg, hogy a Tolnai Duna Orbán Viktor mohó beruházóinak áldozatául essen.

Szél Bernadett    

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.