2020. szeptember 25., péntek 12:05

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 25., péntek (OS) -

        Több hetes gőgös hallgatás után Karácsony Gergely és a főváros vezetése végre rájött: nem nézhetik tovább tétlenül, hogy a koronavírus járvány miatt nagy bajban vannak az idegenforgalomból élő vállalkozások. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja számos javaslatot tett az elmúlt hetekben, hogyan lehetne segíteni a turizmusból élő családokon.
     Ameddig a főváros vezetése még a tegnapi nap folyamán is csak háttérbeszélgetésen tájékoztatta a médiát arról, hogy mit terveznek, addig a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja újabb javaslatot tett le az asztalra, amelyet benyújtottunk a jövő heti közgyűlésnek.
     Ebben javasoljuk, hogy Budapesten engedjük el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020. második félévére és 2021. első 6 hónapjára. Számításaink szerint ez a segítség 250 millió forintnál nem von el többet a fővárosi büdzséből. A személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében.
     Javasoljuk továbbá azt is, hogy a gazdasági helyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a 10 éven túli gépjárművek kötelező cseréje alól. Ez egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmentheti azonban a vállalkozókat.

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.