2020. szeptember 25., péntek 17:47

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 25., péntek (OS) - Közlemény a Trianon 100 – témájú KEP Fórumról az Akadémián

Az I. szekció előadásai "Trianon a magyar politikai gondolkodás történetében",  "Az I. Világháború utáni párizsi békekonferencia körülményei és a trianoni békediktátum tartalmának lényege", "Apponyi Albert szerepe a párizsi békekonferencián", továbbá a "Magyar revíziós elképzelések Trianon után" címmel szolgáltak az 70 fős közönség érdeklődésére. A Trianoni Békediktátum következményeit, tanulságait elemző II. szekció  levezető elnöke Prof. Kroó Norbert akadémikus, az Európa Mozgalom Magyar Tanácsa elnöke, a KEP alelnöke, az MTA v. alelnöke volt. Itt hangzott el Prof. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság Örökös Tiszteletbeli elnöke, a KEP védnöke kiemelkedő fontosságú és aktualitású előadása "Magyarország és a szomszédos országok gazdasága 100 évvel Trianon után" címmel. A szekció tartalmát további érdekes bevezető előadások gazdagították "Írott kulturális örökségünk nagyobb részének határon kívülre kerülése Trianon után", "A politikai, földrajzi gondolkodás – gróf Teleki Pál szellemiségében", "Történelmi emlékhelyeink, örökségünk elhelyezkedése Trianon után", valamint "A Gulag Alapítvány tevékenysége, feladatai, összefüggése Trianonnal" témakörökben. Az előadások után Prof. Marinovich Endre összefoglalta a konferencia fő tanulságait és ismertette a Záróközleményt. (További inf.: www.kepcp.hu )
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület