2020. szeptember 26., szombat 16:42

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 26., szombat (OS) -

    Tegnap még csak vágytunk rá, ma már gondolkodunk róla, a holnap viszont elképzelhetetlen nélküle – ez a feltétel nélküli alapjövedelem!
A "Feltétel Nélküli Alapjövedelmek Bevezetése az Egész EU-ban", (Start Unconditional Basic Incomes (UBI) Throughout the EU) címmel indult el szeptember 25-ével az az Európai Polgári Kezdeményezés, melynek keretében egy év alatt legalább 1 millió személynek kell aláírnia a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésének kérelmét. Siker esetén az Európai Bizottság hozza meg a javaslatot érintő további döntéseket.  
Az aláírásgyűjtési kampány ünnepélyes elindítása a Blaha Lujza téren egyesületünk elnök asszonya, Szentpéteri Györgyi és Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely ünnepi beszédével vette kezdetét. (L. https://alapjovedelem.org)
Hasonlóan a 2013/14 évi EPK Kampányhoz (akkor a Kalózpárttal és más civil szervezetekkel közösen), Magyarországon ez alkalommal is a mi egyesületünk az elindítója az Európai Polgári Kezdeményezésnek.  
Az egy évig tartó kampány folyamán amennyiben arra mód lesz (és miért is ne lenne), az Egyesület él majd a különböző pártok és szervezetek adta lehetőségekkel és velük együtt, illetve tagjaik aktív részvételével igyekszünk mielőbb teljesíteni a szükséges aláírások összegyűjtését (15 771), sőt annál sokkal többet!
"Semminek sincs elsöprőbb ereje, mint annak az eszmének, amelyre megérett az idő" - Victor Hugo

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.