2020. szeptember 27., vasárnap 08:56

A Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 27., vasárnap (OS) - Véget ért a Természet- és Környezetvédők Országos Találkozója

        Immár a 30. alkalommal tartották meg a civil szervezetek éves találkozójukat, melyre szerte az egész országból érkeztek a résztvevők. Sajnos, idén elmaradtak a rég várt személyes találkozások, a mintegy 400 résztvevő csak online konferenciákon és beszélgetéseken találkozhatott. Az egy hetes összejövetelen 23 rendezvényre került sor az interneten, a parádés szervezésért elsősorban a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetséget illeti az elismerés. A találkozó facebook oldala: https://www.facebook.com/events/2366572526892364.
     A Nők a Balatonért Egyesület a Balaton problémáiról tartott konferenciát. Az előadók a balatoni időjárás változásáról, a folyamatban lévő és tervezett vízgazdálkodási fejlesztésekről, és az utóbbi idők algainvázióinak okairól adtak tájékoztatást. A Balatont "üdülőtóként" vettük használatba a múlt században, ám a Balaton sekély tó, ezért az üdülőtó funkciót most fokozottan fenyegeti az éghajlatváltozás. A konferencia résztvevői megismerkedhettek nemcsak az éghajlatváltozás okozta veszélyekkel, hanem a várható károk enyhítése érdekében folyó munkákkal is. A konferencia honlapja: http://kornyezetvedok.hu/ot2020/.

     Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.