2020. szeptember 27., vasárnap 11:08

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 27., vasárnap (OS) - A kormány nevetséges összeget szán a parlagfű elleni védelemre, és semmibe veszi több, mint egymillió allergiás érdekeit

        Évről évre súlyosabb a parlagfűhelyzet Magyarországon. Bár az allergiások száma folyamatosan növekszik, a kormány nem akarja komolyan venni a védekezést. Több írásbeli kérdéssel fordultam korábban a kormányhoz, hogy megtudjam, hány hektáron találtak országos szinten parlagfűszennyezettséget és mennyit szánnak védekezésre. A válaszokból süt a kormány nemtörődömsége, az, hogy számukra ez a probléma nem létezik: saját bevallásuk szerint kevesebb, mint 50 millió forintot szánnak az irtásra, miközben Kövér László parlamenti szőnyegére például 200 millió forintot költöttek.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, vegye végre komolyan a parlagfű-allergiások problémáját és kezdje meg komolyan a harcot a  súlyosan allergizáló gyomnövény ellen.  A kormánynak kötelessége lenne vállalnia, hogy plusz forrásokat biztosít a védekezésre. Ugyanilyen fontos lenne az irtás ellenőrzésének fokozása, a bejelentés lehetőségeinek széleskörű hirdetése, és az orvosi kapacitás emelése. Mi, európai magyarok továbbra is ezekért fogunk harcolni, és emlékeztetjük a kormányt a kötelességére!

Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.