2020. szeptember 28., hétfő 09:26

A Fidelitas közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - A Fidelitas XVII. Kongresszusának zárónyilatkozata

A koronavírus járvány a feje tetejére állította a 2020-as évet és új kihívások elé állította családjainkat és közösségeinket. A vírus első hulláma elleni sikeres védekezés mindannyiunk sikere. A fegyelmezettség, az egymás iránt érzett felelősség, az összefogás jegyében országszerte több száz Fidelitas csoport járult hozzá a vírus elleni védekezéshez. A Nemzeti Konzultáción keresztül 1 millió 793 ezer ember fejezte ki a véleményét a vírus elleni védekezésről, így számunkra is világos, mi a teendő a járvány második hullámában. Úgy kell küzdenünk a vírus terjedése ellen, hogy az ellenzékre most sem számíthatunk és közben Magyarországnak működnie kell! Ebben pedig nekünk fiataloknak, az eddigieknél is nagyobb szerepünk van: a szabályokat betartva úgy kell tudnunk segíteni, hogy ne fertőzzük meg egymást, szüleinket és nagyszüleinket, akiknek ezen az életük múlhat.
A vírus mellett egy másik veszély is fenyegeti a magyar emberek, így a fiatalok jövőjét: gátlástalan és elvtelen politikusok kapaszkodnak össze, hogy 2022-ben megpróbálják magukhoz ragadni a hatalmat.

Kiadó: Fidelitas