2020. szeptember 28., hétfő 12:18

Farkas Gergely független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - Új információ a K-híd ügyében: 3 milliárdba kerülne a felújítása, de nincs rá pénze a fővárosnak

        Budapesten a Lánchíd felújítása körüli huzavona mellett sokakat érdekel a "K-híd", azaz a budai oldalt az Óbudai-szigettel összekötő átjáró helyzete is, ugyanis egy közkedvelt szabadidős helyszínről van szó, nyaranta pedig itt lehet bemenni a Sziget Fesztiválra is. A K-híd ennek ellenére ránézésre nagyon rossz állapotban van, a felújításának kérdéséről pedig több mint egy éve olvashattunk utoljára a sajtóban.
     Az ügyben illetékes Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) fordultam ezért, hogy megérdeklődjem, továbbra is biztonságosnak tartják-e a hídon való közlekedést, mikor indulhat a felújítás és várhatóan mennyibe fog kerülni. A hivatalos választ a napokban kaptam meg, amely szerint bár a hídon vannak meghibásodások, azok nincsenek kihatással annak teherbíró képességére, így a rajta való közlekedés biztonságos. A szakértői vélemény szerint a felújítást két éven belül el kellene végezni, azonban a BKK tájékoztatása szerint a mintegy 3 milliárd forintos, a pályalemezre és a korrózióvédelemre kiterjedő munkára nincs pénze a fővárosnak, így annak idejéről nem tudnak érdemi tájékoztatást adni.
     Fendrik Lászlónak, a BKK megbízott vezérigazgatójának a kérdésemre küldött teljes válasza a 2020. szeptember 26-i Facebook-bejegyzésem alatt olvasható.

     Kiadó: Farkas Gergely független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.