2020. szeptember 28., hétfő 13:12

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - Az Országgyűlés állítsa vissza a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdíját – erről szóló határozati javaslat kerül az Országgyűlés elé

        Székely Sándor független országgyűlési képviselő a volt rendvédelmis Tóth Ádámmal, a BAZ megyei 6. számú választókerület független országgyűlési képviselőjelöltjével együtt országgyűlési határozati javaslatot dolgozott ki, hogy a törvényalkotó testület rendezhesse a rendvédelmi dolgozók fizetését, nyugdíját és életpályamodelljét.
     A héten Székely Sándor által benyújtandó határozati javaslat rehabilitációt kínál az életjáradékos rendvédelmiseknek, visszaépíti a korkedvezményes nyugdíjrendszert, továbbá megemeli a köztisztviselői illetményalapot, és tényleges kiszámítható életpályamodellt is tartalmaz.
     Innen letölthető a határozati javaslat. http://igenszolidaritas.hu/wp-content/uploads/2020/09/szekely_sandor_toth_adam_hatarozatijavasat0928
     Emlékezetes, 2011-ben rendvédelmi dolgozók kerültek hátrányos helyzetbe. Az akkori tiltakozások nem jártak sikerrel, így a rendvédelmi dolgozók ma nem nyugdíjat, hanem csak járandóságot kapnak, ami sérti a komoly és felelősségteljes dolgozók önérzetét, továbbá bármikor elvehető.
     Ezen felül, a rendőrök, a katonák, a tűzoltók, a büntetés-végrehajtásban dolgozók százezrei feladatuk fontosságához, nehézségéhez képest megalázóan keveset keresnek.

     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.