2020. szeptember 30., szerda 00:33

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OS) - Újabb Botrány, kirúgták Rosenfeld Dániel Imrét emelt szintű bibliaoktatót a MAZSISZEM alapító elnökét, Magyarország egyik legkiválóbb zsidó kántorát! MAZSISZEM szervezetünk mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy vezetőnket "csupán" azért rúgta ki a Mazsihisz azonnali hatállyal aug. 31.-vel, mert megadta egy kisállatnak a végtisztességet azzal, hogy eltemette és elmondott egy gyászimát és gyászbeszédet. Családtagnak számított, ezért érezte fontosnak és tett eleget a közös kérésnek.

    Rosenfeld Dániel kántor úr szerint eltávolításának hátterében többek között az is állhat, hogy ő a Magyar - Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) civil társadalmi szervezet alapító elnöke, a Mazsihisztől független, mely évente főként történelmi megemlékezéseket is tart pl. az 1848-as események. Jó kapcsolatot ápol a Kormány egyes szegmenseivel, közös rendezvényeket valósít meg a Honvédelmi Minisztériummal. Rendezvényeink fővédnöke gyakran volt a HM minisztere vagy éppen a korábbi főpolgármester úr, melyet a Mazsihisz nem nézett jó szemmel és lehetősége szerint bojkottálta is azt.
2017-ben szervezetünk beterjesztett a HM-felé egy ún. "tábori kántor" státusz létrehozásáról szóló dokumentumot. A pozíció élére Rosenfeld Dániel Imre kántort javasolta, alátámasztva történészek és magas állami tisztségviselők ajánlásaival. Miután a HM állásfoglalást kért a Tábori Rabbinátus 2 vezetőjétől az EMIH támogatta, viszont a Mazsihiszt képviselő tábori rabbi ellenségesen állt a kezdeményezéshez.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.