2020. szeptember 30., szerda 15:05

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OS) - Magyarország Alaptörvénye, a magyar törvények hatékony jogállami keretet biztosítanak a korrupció elleni fellépésre. Magyarországon 2010-től megerősödött és intézményesült a korrupció visszaszorítását és megelőzését biztosító integritásszemlélet.

    2020. szeptember 23-án – egy héttel ezelőtt – adtak ki közös nyilatkozatot a korrupció elleni fellépésben együttműködő állami szervezetek vezetői.

https://www.asz.hu/hu/sajtokozlemenyek/a-korrupcio-elleni-fellepesben-2011-tol-egyuttmukodo-allami-szervezetek-vezetoinek-kozos-nyilatkozata

Ebben az aláírók leszögezték: "Magyarországon a jogállami elvek a korrupció elleni küzdelemben is megfelelően érvényesülnek és az általunk vezetett szervezetek elkötelezettek a korrupció elleni együttműködésben."

A 2011-ben létrejött intézményközi együttműködésnek is köszönhetően Magyarországon megerősödött a korrupció elleni fellépés. Az Állami Számvevőszék évenként elvégzett integritás felmérései alátámasztják, hogy a magyar közszférában széles körben kiépültek a korrupció megelőzését biztosító integritás kontrollrendszerek. Erre alapozva az Állami Számvevőszék következetesen ellenőrzi a korrupció ellen védettséget biztosító integritáskontrollok kialakítását és működtetését a közszféra szervezeteinél.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.