2020. szeptember 30., szerda 15:10

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OS) - Új, állami fenntartású szoftver segíti a jövőben a kis gyógyszertárakat

    
A központosított adatkezelésnek köszönhetően könnyen és egyszerűen láthatóvá válnak a gyógyszertárakban történő értékesítési adatok, a fogyási trendek és előre prognosztizálható lesz a jövőbeli szezonális vagy lokális szempontok szerinti kereslet, ezzel segítve az optimalizált készletgazdálkodást és a hatékony működést.
A központi működtetés és az üzemeltetési költségek alacsonyan tartása érdekében a rendszer úgy lesz kialakítva, hogy azt a NISZ Zrt. által biztosított Kormányzati Adatközpont környezetéből lehessen üzemeltetni.
A szoftver a gyógyszertárakban képződő személyes, egészségügyi és gazdálkodási adatok garantált védelmét, a patikai tevékenységgel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségek valós, gyors és biztonságos teljesítését, a gyógyszertári adminisztráció elektronikus alapra helyezését és racionalizálását is biztosítani fogja.

     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.