2020. szeptember 30., szerda 15:58

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 30., szerda (OS) - Vékás Sándor: Mentsük meg közösen a magyar demokrácia utolsó bástyáit!

    Az önkormányzatok napja alkalmából Vékás Sándor a Liberálisok budapesti elnöke, és Szabadai Viktor a párt Pest megyei elnöke kezdeményezi az önkormányzatiság megmentését és annak megújítását.
A rendszerváltás törvényalkotói a demokrácia megszilárdítása és hatékonysága érdekében az önkormányzatoknak nagy szerepet szántak, amelyek a kulturális és gazdasági fejlődés helyi motorjaiként működhettek volna. Mára, elsősorban a kormánypártoknak hála az önkormányzatiság nem hogy kiteljesedett, hanem kiüresedett. A jelenlegi hatalom a forrásmegvonásokon túl a falvak, városok, megyék mozgásterét a minimálisra szűkítette, és elvette a kórházakat, okmányirodákat, iskolákat, de úgy, hogy ezek fenntartásának költségei továbbra is a helyieket terheli.
A 2019-es ellenzéki győzelem megmutatta ugyan, hogy rengeteg embernek elege van a Fidesz szabadságellenes, korrupt politikájából, de ennek ellenére a hatalom ahelyett, hogy a fejéhez kapott volna, inkább a fegyveréhez nyúlt. Ennek hatására ma a válsághelyzetre hivatkozva elvonták a fő bevételnek számító iparűzési adót, idegenforgalmi adót, gépjárműadót és folyamatosan kilátásba helyeznek újabb és újabb forrás- és hatáskörmegvonásokat. Időről időre felmerül a választott tisztségviselők és testületek helytartókra való lecserélése, és ezzel a pártállami függés totálissá tétele is.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.