2020. október 1., csütörtök 14:06

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. október 1., csütörtök (OS) - A DK, a Jobbik, a Liberális Párt, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és az MSZP továbbá az Országos Nyugdíjas Parlament megállapodása

    Aláírták az Idősek életkörülményei javítása érdekében kialakított megállapodást.
Az idősek civil szervezeti, a nyugdíj kérdés szakértői és hét politikai párt – hosszas előkészítő munka után – megállapodtak a mindannyiuk által elfogadott és közösen támogatandó, az idősek életkörülményeit javító intézkedések szükségességéről.
Az aláírt dokumentum alapján kezdeményezik: az év elejei nyugdíjemelés jelenlegi gyakorlata helyett a vegyes indexálás bevezetését, az alacsony nyugellátásban részesülők ellátásának soron kívüli felzárkóztatását, továbbá az indokolatlanul nagy nyugdíjkülönbségek fokozatos mérséklését. Az aláírók szorgalmazzák a települési szinteken, a helyi döntéshozók és az adott körzetben tevékenykedő nyugdíjasokat tömörítő szervezetek, tagozatok, klubok és körök közötti intézményes együttműködést.
A megállapodás részvevői döntöttek arról is, hogy folytatják a együttes munkát, további kérdésekben igyekeznek közös álláspontokat kialakítani.

     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.