2020. október 1., csütörtök 16:52

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. október 1., csütörtök (OS) - A Jobbik felszólítja a nemzetközi szervezeteket, hogy tegyenek meg mindent a Hegyi-Karabah-i konfliktus megoldása érdekében!

Az elmúlt napokban kiéleződött az a konfliktus, amely már csaknem három évtizede tart Azerbajdzsán és Örményország között. A mindennapossá vált atrocitások a társadalom civil tagjait sem kímélik, és számos ártatlan ember esett áldozatul a harcoknak.

A Jobbik határozott álláspontja, hogy mind Azerbajdzsán, mind Örményország, mind pedig a teljes térség stabilizálása érdekében a nemzetközi szervezeteknek minden segítséget meg kell adni, és határozottan fel kell lépni, hogy a destabilizált körzetekbe hosszú idő után visszatérhessen a béke!

A Jobbik európai parlamenti és az Európa Tanács parlamenti közgyűlési tagjainak határozott álláspontja, hogy az emberi jogok, a nemzetközi jog és a nemzetközi szervezetek által hozott határozatok betartása elengedhetetlen a konfliktus rendezése érdekében. Ezt az összes felszólalásunkban hangsúlyozni is fogjuk az adott nemzetközi szervezet következő ülésein.

Gyöngyösi Márton, európai parlamenti képviselő,
Dr. Brenner Koloman, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagja,