2020. október 1., csütörtök 16:52

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. október 1., csütörtök (OS) - A Jobbik felszólítja a nemzetközi szervezeteket, hogy tegyenek meg mindent a Hegyi-Karabah-i konfliktus megoldása érdekében!

    Az elmúlt napokban kiéleződött az a konfliktus, amely már csaknem három évtizede tart Azerbajdzsán és Örményország között. A mindennapossá vált atrocitások a társadalom civil tagjait sem kímélik, és számos ártatlan ember esett áldozatul a harcoknak.

A Jobbik határozott álláspontja, hogy mind Azerbajdzsán, mind Örményország, mind pedig a teljes térség stabilizálása érdekében a nemzetközi szervezeteknek minden segítséget meg kell adni, és határozottan fel kell lépni, hogy a destabilizált körzetekbe hosszú idő után visszatérhessen a béke!

A Jobbik európai parlamenti és az Európa Tanács parlamenti közgyűlési tagjainak határozott álláspontja, hogy az emberi jogok, a nemzetközi jog és a nemzetközi szervezetek által hozott határozatok betartása elengedhetetlen a konfliktus rendezése érdekében. Ezt az összes felszólalásunkban hangsúlyozni is fogjuk az adott nemzetközi szervezet következő ülésein.

Gyöngyösi Márton, európai parlamenti képviselő,
Dr. Brenner Koloman, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagja,
Dudás Róbert, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagja

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.