2020. október 5., hétfő 16:10

A Jezsuita Rend közleménye
    Budapest, 2020. október 5., hétfő (OS) - Október 19-ig várja a Faludi Film az amatőr filmesek és fotósok munkáit tematikus pályázatára. Az évente megrendezett nemzetközi filmes seregszemle és fotópályázat témája az idén a "Közösségben"

A Faludi Nemzetközi Filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány huszonhárom éve létrehozott rendezvénye, amelyhez 11. éve fotópályázat is társul. A minden évben november végén megrendezésre kerülő, idén rendhagyó módon ONLINE esemény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről és kreativitásra buzdítsa az alkotókat.
     Az idei év mottója a Közösségben. A közösség, legyen az akár digitális, az ember legbensőbb sajátja – közösségbe születünk, közösségben éljük át életünk kisebb és nagyobb szomorúságait, csodáit. Létünk személyes off- és online viszonyok szövedékében születik és teremtődik napról-napra újjá. A közösség a kölcsönös sebezhetőségek és gyógyulások tereibe von be, akár ezer kilométer távolból is a megérinthetőség és megszólíthatóság világát tárja fel előttünk, ennek minden kockázatával és ajándékával.
     A filmszemléről és a nevezés feltételeiről a Faludi Ferenc Akadémia honlapján található bővebb információ.

Kiadó: Jezsuita Rend