2020. október 8., csütörtök 18:27

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 8., csütörtök (OS) - Megnyílt a Várhegy kilátó a látogatók előtt

Jelenleg is folyamatban van a rendkívül népszerű Királyréti Erdei Vasút és a Kemencei Erdei Múzeumvasút fejlesztése. Idén pedig várható az Irma forrásnál új pihenőhely kialakítása, ami játszótéri elemekkel kiegészülve, alkalmas lesz kisebb–nagyobb túrák és szabadidős sportok gépjárművel is megközelíthető bázisának, emellett a családosok önálló úti céljaként is megállja majd a helyét.

Kiss László, az Ipoly Erdő vezérigazgatója kiemelte: a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen megvalósított, Gyalogszerrel felfedezni a Börzsöny turisztikai termékkínálatát elnevezésű VEKOP pályázatnak köszönhetően létrehozott és tavaly átadott Királyréti Kirándulóközpont méltó párja a Várhegy kilátó. A nemrég Márianosztra-Toronyalján átadott Pálos Emlékhely szintén a VEKOP paletta része, a sort a jelenleg is épülő Magyarkút - Irma forrás pihenőhely fogja zárni.  A desztináció turisztikai attrakcióinak bővítése időszerű volt, hiszen a látogatók igényeinek változása bennünket is arra sarkall, hogy a térség turisztikai kínálatának színvonalát emeljük, a vonzerejét növeljük.

Kiadó: Agrárminisztérium