2020. október 8., csütörtök 18:57

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. október 8., csütörtök (OS) - Nyugodtan folyik a munka az iskolákban és az óvodákban

    A fertőzött, karanténban lévő, kórházba kerülő személyekről országos adatbázist vezet az illetékes hatóság, és az adatokat folyamatosan frissíti.

A kormány, ahogy tavasszal, úgy most ősszel is komolyan veszi az érettségiző fiatalok és az őket felügyelő, vizsgáztató kollégák biztonságát. Az őszi érettségi vizsgákkal – melyeken az érintett tanulók száma jóval alacsonyabb a tavasszal érettségizők számánál - kapcsolatos óvintézkedésekre vonatkozó javaslat elkészült, és az Oktatási Hivatal honlapján már 3 napja nyilvános. Az írásbeli vizsgákat a tavasszal bevált protokoll szerint tartjuk meg számos óvintézkedés betartásával, ehhez kesztyűt is biztosítunk a dolgozatokat átvevő, kezelő pedagógusoknak, ugyanakkor a mostani helyzetben a szóbeli vizsgák nem maradnak el.

Végül visszautasítjuk a Pedagógusok Szakszervezetének azt az alaptalan vádját, hogy a pedagógusok "feláldozhatók". Az emberek döntő többsége egyetért azzal a védekezési móddal, amit követünk, ennek pedagógiai szempontból is megvan a megalapozottsága, és a számokat látva eredményes is.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.