2020. október 9., péntek 11:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 9., péntek (OS) - Önfényezés helyett inkább biztos megélhetést adjanak az embereknek!

    Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában megint azt hirdette, hogy a kormánya csatát nyert, mert mindenki másétól eltérő válaszokat adott a koronavírus-járványra és a nyomában kialakuló gazdasági válságra. A miniszterelnök ismét hamisan fényezte a gazdaságvédelmi intézkedéseit.

A miniszterelnök állításával szemben ugyanis nem nyertünk semmilyen csatát, mert a gazdasági következmények súlyosak. A háború zajlik a járvány ellen éppúgy, mint a gazdasági visszaesés következményei ellen. Az viszont már most látszik, hogy a Fidesz a válságban is elsősorban a gazdag hazai és külföldi vállalkozókat támogatja, miközben nem törődik a válság miatt nehéz helyzetbe került munkavállalókkal, nyugdíjasokkal.

Ezzel szemben az MSZP szociáldemokrata pártként olyan víziót ajánl Magyarországnak, amelyben az emberek esélyt kapnak és segítséget. Az egyéni és a szabadságjogok biztosítása mellett az elérhető legnagyobb egyenlőséget akarjuk megteremteni, olyan Magyarországot akarunk, ahol a jobb élet nem privilégium. Ahol a dolgozók megélnek a munkájukból, a nőknek ugyanakkora fizetés jár, mint a férfiaknak, az idősek tisztességes nyugdíjat kapnak! Mindenki esélyt kap a tudás megszerzésére, és mindenkinek ugyanaz a magas színvonalú állami egészségügyi ellátás jut. Ehhez erős munkavállalói érdekképviseletre, hatékony állami szabályozásra, az állam szervező és újraelosztó szerepére van szükség.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.