2020. október 9., péntek 13:01

A WHO Magyarországi Irodájának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 9., péntek (OS) - MENTÁLIS EGÉSZSÉG VILÁGNAPJA, 2020 OKTÓBER 10.- Magyarországon a WHO Magyarországi Irodája számos kezdeményezéssel, könyvvel segíti a gyermekek és felnőttek lelki egészségének a karbantartását.

    A "Te vagy az én hősöm" című gyerekeknek szóló könyv célja, hogy segítsen kezelni a Covid-19 járvány hatásait. Ezenkívül a napjainkban jelent meg magyarul a WHO stresszkezelési útmutatója, a "Stressz idején tegyük azt, ami számít" című illusztrációkat tartalmazó kiadvány a könyvhöz tartozó magyar hanganyaggal együtt.
A WHO Magyarországi Irodája támogatta a Magyar Pszichiátriai Társaság által rendezett nemzetközi webináriumot.  Dr. Ledia Lazeri, a WHO Magyarországi Irodájának vezetője a WHO új felmérését ismertette, amely szerint a Covid-19 az országok 93%-ban félbeszakította vagy leállította mentálhigiénés szolgáltatásokat. "A koronavírus járvány okozta nehézségekre úgy is lehet tekinteni, mint egy új lehetőségre, amely előkészíti és megteremti a mentális betegségek innovatív kezelését, előrelépést jelent a megelőzés kérdésében, hiszen a mentális egészség alapvető jogunk"- hangsúlyozta Dr. Lazeri.
     Kiadó: WHO Magyarországi Iroda

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.