2020. október 9., péntek 14:43

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 9., péntek (OS) - A kormány a járvány egyik újabb áldozatának a halálesetét akarta eltussolni

    A kormány és az operatív törzs ismét bebizonyította, hogy hadilábon áll a tisztességes tájékoztatással. Most egy koronavírusban elhunyt 39 éves pedagógus halálesetét akarták eltussolni azzal, hogy nem szerepeltették a hivatalos statisztikában. Nem először fordul elő, hogy lebuknak ugyanis tavasszal a koronavírus első, egészségügyben dolgozó áldozatának - egy 41 évesen elhunyt tatabányai egészségügyi dolgozó - halálával kapcsolatos tényeket is megpróbálták elhallgatni annak érdekében, hogy ne kelljen elismernie a kormánynak a felelősségét.

Az MSZP kezdetektől követeli a folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást. A kormány azonban továbbra sem hajlandó eleget tenni ennek, amivel a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésben, az intézkedések megalapozottságában vetett hitet.

Ezen felül pedig a Fidesz azzal is akadályozza a hatékony védekezést, hogy kormányzati szinten tagadja a tesztelések jelentőségét a járvány elleni harcban, miközben a szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség. Az orvosok és tanárok köréből folyamatosan jönnek a segélykiáltások amiatt, mert a kormány nem biztosítja a vírus szempontjából biztonságos munkavégzés feltételeit.  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.