2020. október 9., péntek 17:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 9., péntek (OS) - Reptér is kéne a magánrepülőhöz - Orbán oligarchái húznának hasznot a válságból

    A Bloomberg tudta meg, hogy Orbán Viktor környezetéből vételi ajánlat érkezett a járvány miatt idén rosszul teljesítő Liszt Ferenc Nemzetköri Repülőtérre. A miniszterelnök nyilván örülne, ha végre "saját" reptere is lenne a magánrepülőkhöz, amiket rendszeresen használ. Ez már a sokadik alkalom, hogy azt látjuk, a kormány kifejezetten azért nem kezeli a válságot, hogy oligarchái hasznot húzzanak belőle: a gyenge forinton a Matolcsy György vezette jegybank keresett milliárdokat, a légi közlekedést súlyosan érintő válság miatt a repülőtér is Orbán-közeli kezekbe kerülne, és ki tudja, hol van a sor vége.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy Orbán Viktor és kormánya azért nem kezelik a válságot, hogy a fideszes oligarchák hasznot húzhassanak belőle. Mi lesz a következő? Állami segítség nélkül maradt, csőd szélén álló magyar vállalkozásokat vásárol majd fel Mészáros Lőrinc? Állami segítség és munka nélkül maradt édesapák és édesanyák adják majd el az otthonaikat a fideszes elitnek? A DK szerint nem ezt érdemeljük sem magyar, sem európai polgárként, mert ami történik, az az ország elárulásával egyenlő.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.