2020. október 9., péntek 17:49

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 9., péntek (OS) - Közérdekű adatigénylést nyújtottam be, hogy kiderüljön: mire kapott kormányzati százmilliókat az MSZP volt pénztárnoka

    A NER ellenzékének lenni meglepően kifizetődő tud lenni, ha az ember jól helyezkedik. Puch László, az MSZP fő gazdasági háttérembere, volt pénztárnoka pedig ügyes ember. Tegnap kiderült, hogy céges érdekeltsége tavaly 315 millió (!) forint vissza nem térítendő (!) állami támogatást kapott egy balatonlellei panzió fejlesztésére a Rogán Antal (!) által felügyelet Magyar Turisztikai Ügynökségtől.
Minderre ráadásul úgy derült fény, hogy frissítették a pénzeket osztó Kisfaludy-program honlapját, amelynek következtében néhány lezárt pályázat is "előkerült", amit szemfüles újságírók kiszúrtak.

Az üdülőt egyébként egy MEFTER Magyar Folyam- és Tengerhajózási Zrt. nevű vállalat fogja építeni, amely nevével ellentétben már évtizedek óta ingatlanügyletekkel foglalkozik. Az 1895-ben alapított MEFET a 2000-es évek közepén, privatizáció útján vándorolt állami kézből Puch gazdasági holdudvarába. A cég hosszú ideig tetszhalott állapotban volt, mígnem 2019-ben, a szocialisták bezuhanása után, a párt tavalyi tisztújítása előtt zsíros kormányzati támogatáshoz jutott.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.