2020. október 10., szombat 08:51

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2020. október 10., szombat (OS) -

    Élőlánc 15
15 éve pártot alapítottunk Élőlánc Magyarországért néven az ökopolitika képviseletére Budapesten az A38-as hajón. Kalandos utat jártunk be az elmúlt 15 év alatt. Mindvégig az Alapító okiratunkban megfogalmazott célok érdekében tevékenykedtünk, ehhez kerestünk, és találtunk szövetségeseket, barátokat, támogatókat.
Idézet az alapító okiratból: " A párt … mindent megtesz annak érdekében, hogy a politikai döntéshozatalban, és a végrehajtásban megjelenjék, és uralkodóvá váljék a jelen és a jövő nemzedékekért felelős, rendszerszemléletű, a hosszú távú hatásokat és célokat figyelembe vevő szemléletmód. Célja az ökopolitikai értékek minél hatékonyabb érvényesítése és minél szélesebb körben való megismertetése."
Jelentős erőfeszítéseket tettünk a magyar mezőgazdaság  GMO mentesen tartásáért, fontos szerepünk volt a Tápiószelei "Génbank" megmentésében, a Bakonyi Vasútért harcolók támogatásában, a Budakeszi Tőzeglápért vívott harcban. Kiemelt témaként foglalkozunk az állami földek, a családi gazdaságok, és a vidék ügyével. Természeti értékeink védelme a fenntarthatóság alapja – ezen a területen is kiváló tudósaink vannak.
2010-ben Politikai Vitairatban fogalmaztuk meg programunkat, melyet minden párt rendelkezésére bocsátottunk. (http://www.elolanc.hu/index.php/politikaivitairat2010)
Az alábbi film egy sikeres 2006-os  akciónkat örökíti meg.
https://youtu.be/Xthiutlb9L8
A Bakonyi Vasútért vívott harcot a helyiek megnyerték, a vasút ma is él… http://bakonyvasut.eu/
     Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.