2020. október 13., kedd 09:59

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye (2.rész)
    Budapest, 2020. október 13., kedd (OS) - A mellrák másik oldala: Az áttétes mellrák napja – október 13.

Áttétes mellrák akkor alakul ki, ha a daganat megjelenik távoli szervekben, ezek leggyakrabban a máj, tüdő, a csontok, és az agy. Ebben az esetben a kezelés már nem a kiújulás és az áttétek kialakulásának megakadályozását célozza, hanem az elsődleges feladat a betegség megállítása, lassítása. Ez az állapot orvosi szempontból jelenleg nem gyógyítható, de az orvostudomány gyors fejlődésének, és az egyre hatékonyabb készítményeknek köszönhetően ma már jól kezelhető, krónikus betegséggé szelídíthető, amivel a betegek akár évekig, évtizedekig élhetnek még minőségi, boldog életet családjuk, barátaik körében. Ma már a betegség nem egyenlő a halálos ítélettel. Számos  kezelési lehetőség áll az orvosok rendelkezésére, amit bevethetnek, hogy betegeiknek minél hosszabb, minőségi életet adhassanak.
     Miért fontos, hogy beszéljünk róla? Mert sajnos a szűréseken való alacsony részvételnek, az orvos felkeresésének, a halogatásának legnagyobb oka a félelem. Félelem a diagnózistól, és attól, hogy ez a halált jelenti, amiben nagyon nagy szerepe van a félrevezető, rossz információknak és a tévhiteknek. Fontos róla beszélni, mert a minél több információ az egyetlen, ami segíthet a félelmek ledöntésében és abban, hogy minél többen meggyógyulhassanak, és minél többen élhessenek.

Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület