2020. október 13., kedd 11:37

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 13., kedd (OS) - Az MGYOSZ állásfoglalása az Újraindítási Adóról

        A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, mint a gazdaság szereplőinek érdekképviselete és úgyis, mint a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács tagja rendkívüli fontosságot tulajdonít a Főváros helyzetének, tekintettel a magyar gazdaságban betöltött súlyára és szerepére. Ezért figyelemmel kísérjük a Főváros pénzügyi helyzetével kapcsolatos elemzéseket és javaslatokat, és támogatunk minden olyan ésszerű lépést mely hozzájárul a Főváros működőképességének megőrzéséhez.
     Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk a Fővárosi Önkormányzatnak az Újraindítási Adó címén tervezett iparűzési adó emelésére irányuló javaslatát.
     Határozott véleményünk, hogy ez a tervezett adóemelés semmilyen formában nem elfogadható. A vállalkozások túlnyomó részét a válság súlyosan érintette, forgalmuk visszaesett, a foglalkoztatottak számát csak komoly erőfeszítések árán tudták megőrizni, illetve minden tartalékukat a túlélésre használták fel.
     Egy újabb adó, amely tekintet nélkül a gazdasági helyzetükre – mivel árbevétel arányosan kerülne kivetésre – sokuk számára akár a piaci ellehetetlenülésüket is eredményezheti. Ezen az sem segít, hogy a tervezet ágazat szerint differenciál. A méret (árbevétel) szerinti differenciálást egy olyan válságra adott reakcióként, ami egy adott szakmában jellemzően mindenkit hasonlóan érint, önmagában is rossz megközelítésnek tartjuk. (Folyt. köv.)

     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.