2020. október 13., kedd 12:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 13., kedd (OS) - A Fidesz szerint 50 milliárdos vadászati kiállításra van pénz, de a szociális ágazat dolgozóinak pluszjuttatása már megterhelné költségvetést

        A Fidesz arra hivatkozva utasította el a javaslatot, hogy az aránytalanul megterhelné a költségvetést. Ez pedig különösen visszataszító indoklás azoktól, akik a miniszterelnök hobbijára mindig elő tudják teremteni a szükséges milliárdokat, aminek köszönhetően már gomba módjára szaporodnak a stadionok. Az érintett közel 90 ezer dolgozó megalázóan alacsony fizetést kap, de a kormány ahelyett, hogy megadná a nekik is kijáró elismerést inkább a Semjén-féle vadászati kiállításra költ 50 milliárdot, amiből bőven fedezni lehetne az egyszeri pluszjuttatást.
     A szociális ellátórendszer nagyon nehéz helyzetben van, azonban még kitart, de ezt a kitartást nem a kormánynak, hanem az ágazatban dolgozóknak köszönhetjük, akik ezért megérdemlik a megbecsülést.
     Az MSZP továbbra is támogatja a szakszervezetek törekvéseit és azért dolgozik, hogy az érdekvédők követeléseinek megfelelően legkésőbb november 12-ig, a szociális munka napjáig az ágazat dolgozói megkapják az egyszeri pluszjuttatást a kormánytól!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.