2020. október 13., kedd 12:18

A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos közleménye
    Budapest, 2020. október 13., kedd (OS) - Újgenerációs páncélököl és reaktív páncélzat hazai gyártása valósul meg a magyar hadiipar és a Dynamit Nobel Defence együttműködésében

        Hadiipari gyártással és termékfejlesztéssel foglalkozó hazai vegyesvállalat alapításáról írt alá szándéknyilatkozatot Michael Humbek, a Dynamit Nobel Defence (DND) ügyvezető igazgatója és Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.
     Az első két évben a különböző harcjárművek védettségét növelő reaktív páncélzatok (ERA) gyártása valósul meg. Ezzel párhuzamosan fokozatosan elkezdődik a vállról indítható páncéltörő fegyverek (RGW) alkatrészgyártása is, ami öt éven belül egy teljes egészében hazai előállítású, magyar termékváltozat létrehozásában csúcsosodik ki. A németországi hadiipari cég termékeit többek között az Arzenál kiskunfélegyházi fegyverüzemében állítják majd elő. A felek várakozása szerint a Magyarországon készülő eszközök jelentős exportérdeklődésre tartanak számot.
     "A kiskunfélegyházi gyár kiépítésekor olyan lehetőségekkel is számoltunk, melyek túlmutattak a kézi lőfegyvergyártás keretein. Ennek a köszönhetően most egy olyan ikonikus hadiipari vállalkozással lépünk partnerségre, mint a híres páncélököl gyártásáról ismert Dynamit Nobel Defence" – fogalmazott a szándéknyilatkozat aláírása kapcsán Maróth Gáspár kormánybiztos.

     Kiadó: A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.