2020. október 14., szerda 11:35

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - Az 1956-os forradalom és szabadságharc idei kormányzati programjai a járványügyi helyzetre való tekintettel idén az ünnepélyes zászlófelvonásra — amelyet katonai tiszteletadás keretében vonnak fel a Kossuth téren október 23-án reggel 9 órakor –, valamint a Magyar Becsületrend átadására korlátozódnak.

Október 22-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületén látványos fényfestés lesz.

Október 22. és november 4. között “Emlékképek 1956 – Városi kiállítás" címen Budapest ikonikus helyszínein korabeli fotók emlékeztetnek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire.

Az október 23-i ünnepi programok szervezése kapcsán arra kérjük az állami szerveket és az önkormányzatokat, hogy ezt tartsák irányadónak. A megemlékezések során pedig kérjük, hogy kerüljék a sok embert mozgató rendezvényeket.

Kovács Zoltán
nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ