2020. október 14., szerda 13:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - Kiállunk a Dunaferr dolgozói mellett és részt veszünk a tüntetésen!

Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a munkavállalóknak, ezért kiáll a Dunaferr Zrt. dolgozói mellett és támogatja a Vasas Szakszervezeti Szövetség érdekvédelmi harcát.

Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a Dunaferr vezetése a törvényeket megsértve több részletben akarja kifizetni a dolgozók bérét és juttatásait! A fizetések késése még békeidőben is, nemhogy most egy válság közben, komoly gondokat okoznak a családoknak, mivel ahogyan az érdekvédők fogalmaznak "a számlák, törlesztőrészletek nem várnak."

Mit tesz ebben a helyzetben a kormány? Csendben végignézi a törvénysértést, cserben hagyja a dolgozókat és a cégek oldalára áll. Nem először teszi ezt a Fidesz és sajnos nem is utoljára, hiszen a kormány folyamatosan munkavállaló-ellenes rendelkezéseket hoz, amelyekkel teljesen kiszolgáltatja a dolgozókat.

Kiadó: MSZP Országos Központ