2020. október 14., szerda 13:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - Kiállunk a Dunaferr dolgozói mellett és részt veszünk a tüntetésen!

    Az MSZP fő törekvése azonban az, hogy minden dolgozó ugyanazokkal a jogokkal rendelkezzen: nincs állás munkaszerződés nélkül, nincs állás tisztességes fizetés nélkül. A brutálisan korlátozó Munka törvénykönyve helyett új törvényekkel kell megerősíteni a munkavállalók kollektív és egyéni jogait. Továbbá a szakszervezetek tevékenységének és jogainak bővítésére, pénzügyi helyzetük erősítésére van szükség. Részesüljenek ugyanúgy a személyi jövedelemadó 1 százalékából, mint a civil szervezetek és az egyházak, az állam pedig tegyen mellé ugyanannyi költségvetési támogatást. Kezdeményezzük, hogy azokon a településeken, ahol szakszervezet működik, ott a szocialista polgármesterek mellett jöjjön létre tanácsadó testület a helyi vállalatok szakszervezeti vezetőiből, kössenek partnerségi meg- állapodásokat a helyi nagyobb szakszervezetekkel, valamint vonják be a szakszervezeti vezetőket az önkormányzati munkába.

Az MSZP szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért szociáldemokrata pártként az esélyegyenlőségért, a szociális biztonság megteremtéséért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért harcol.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.