2020. október 14., szerda 15:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - Káslerrel együtt a csúcsminisztériumi rendszer is megbukott – önálló egészségügyi minisztériumra van szükség!

    Mindent elmond Kásler Miklós miniszteri alkalmasságáról, hogy még az orvosi múltja ellenére is elvették tőle már az egészségügy irányítását is, hiszen a szakmai szervezetek képviselői már a belügyminiszterhez járnak egyeztetni. Kásler a kinevezése óta folyamatosan bebizonyítja, hogy a rá bízott területek, mint a közoktatás, a kultúra és a szociális ügyek egyikéhez sem ért, most azonban elérte a miniszteri pályafutása mélypontját azzal, hogy már a sajátjai is úgy ítélik meg, hogy még a saját szakmájának területét sem képes kezelni.

Kásler bukása egyben azt is bebizonyítja, hogy az orbáni elképzelés, az egy ember által irányított csúcsminisztériumi rendszer a gyakorlatban is megbukott.

Az MSZP szerint az egészségügynek kiemelt prioritássá kell válnia, hiszen csak akkor biztosítható a gyógyulás esélye mindenki számára, ha van elegendő orvos, ápoló és eszköz, ha rendelkezésre áll a tisztességes fizetésre, a szükséges eszközök beszerzésére való pénz, és akkor, ha az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló és kompetens kormánytag felel.

Így lehet biztosítani a megfelelő és biztonságos ellátást mindenki számára.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.