2020. október 14., szerda 17:49

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 14., szerda (OS) - Tapasztalatcsere a Vállalati Fehér Könyvről

Az eseményen három magyar kis- és középvállalkozás: a tiszaújvárosi Inno-Comp Kft., a miskolci gépipari gyártó vállalkozás, a Fux Zrt., valamint a feldolgozóipari Kecskeméti Konzervgyár képviselői egyetértettek abban, hogy a kiadvány a gyakorlatban használható javaslatokkal segítette őket a koronavírus-járvány második hullámára való felkészülésben.

A könyvről ismertették tapasztalataikat a törökszentmiklósi mezőgépgyártó nagyvállalat, a Claas Hungária Kft., a budapesti ipari gázgyártó Linde Gáz Magyarország Zrt. és a fejér megyei fémipari vállalkozás, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary vezető munkatársai is. A nemzetközi színtéren is jelentős vállalatok maguk is átfogó cselekvési tervet dolgoztak ki munkavállalóik egészségének biztosítása és működésük fenntartása érdekében, ugyanakkor örömmel fogadták, a kiadványt, amelyet a nemzetközi trendeket és fő megállapításokat is figyelembe vevő, hasznos útmutatóként jellemeztek.

A konferencia célja az Innovációs és Technológiai Minisztérium által készített, a vállalkozások egészségügyi védekezését szolgáló kiadvány első tapasztalatainak megvitatása, a piaci szereplők véleményének megismerése, valamint a hazai vállalatok jól alkalmazható gyakorlatainak bemutatása volt.

A Vállalati Fehér Könyv magyar és angol nyelven elérhető a Vállalkozói Információs portálon (VALI).

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium