2020. október 15., csütörtök 11:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Norvégiában bojkottálják, Magyarországon támogatják azokat, akik megakadályozzák a szakszervezeti érdekvédelmet

    Míg a norvég miniszterelnök képes arra, hogy bojkottáljon egy olyan céget, nevezetesen Wizz Air-t, amely megakadályozza, hogy a dolgozók szakszervezetekbe tömörüljenek, addig a magyar kormány az ilyen cégeket támogatja a munkavállalókkal szemben.

Magyarország kormánya ugyanis már nyíltan bevallotta, hogy üldözi a szakszervezeti érdekvédelmet, amikor Szijjártó Péter egyenes kirúgással fenyegette meg azokat, akik "szakszervezetesdit akarnak játszani" a külügyminisztériumban.

Azonban az MSZP szerint a szakszervezetek tevékenységének és jogainak bővítésére, pénzügyi helyzetük erősítésére van szükség. Részesüljenek ugyanúgy a személyi jövedelemadó 1 százalékából, mint a civil szervezetek és az egyházak, az állam pedig tegyen mellé ugyanannyi költségvetési támogatást. Kezdeményezzük, hogy azokon a településeken, ahol szakszervezet működik, ott a szocialista polgármesterek mellett jöjjön létre tanácsadó testület a helyi vállalatok szakszervezeti vezetőiből, kössenek partnerségi meg- állapodásokat a helyi nagyobb szakszervezetekkel, valamint vonják be a szakszervezeti vezetőket az önkormányzati munkába.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.