2020. október 15., csütörtök 11:43 |
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye |
|
Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) életre hívta októberben a HalPéntek elnevezésű halfogyasztást ösztönző országos kampányt. A fogyasztók a www.halpentek.hu weboldalon térképek segítségével megtalálhatják a halárusító helyeket és a halas ételeket kínáló éttermeket, valamint válogathatnak folyamatosan bővülő receptjeink között, amelyekkel szeretnénk bemutatni, hogy a hazai halfajok változatosan és könnyen elkészíthetőek. |
Lévai Ferenc a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet
(MA-HAL) szóvivője elmondta, hogy szeretnék, ha a péntek újra a
halfogyasztás napja legyen Magyarországon, mivel mindenki számára
ismeretes, hogy a halhús fogyasztása pozitív élettani hatással bír.
A hal könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú vitaminokban gazdag
táplálék. A hal-hús tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént,
vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint,
továbbá a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről
bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A
nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó
országok lakói között jóval kevesebb a szív- és érrendszeri beteg.
Magyarországon jelenleg csupán 6.7 kg/fő az éves halfogyasztás, ami
messze elmarad az EU 20 kg-ot is meghaladó átlagától.
Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet
(MA-HAL)
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
|
|
|
|
|
|
|
Forrás: OS Országos Sajtószolgálat
MTI © Minden jog fenntartva.
|