2020. október 15., csütörtök 11:58

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - A FEHÉRBOT NAPJA VIRTUÁLISAN – ONLINE ÜNNEPELT A VAKOK SZÖVETSÉGE - Virtuális fehérbot napi eseményt tartott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ). Az interneten követhető ünnepi műsorban új online szolgáltatások elindulását jelentették be, és átadták a látássérült emberekért végzett munkát elismerő díjakat.

    Október 15. az ENSZ határozata alapján a fehérbot nemzetközi napja. A 2020-as rendhagyó, virtuális ünnepség nézőit dr. Nagy Sándor MVGYOSZ elnök mellett Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára köszöntötte.

A 2020-as év új kihívásai különösen érzékenyen érintik a fogyatékos embereket, ugyanakkor az online megoldások előtérbe kerülésével javult az egyenlő esélyű hozzáférés az élet számos területén. A digitális technológia eddig is nélkülözhetetlen eszköze volt a látássérült személyek társadalmi integrációjának, szerepe azonban most, a járvány idején még inkább felértékelődött.

Németh Orsolya szakmai vezető elmondta, hogy a szövetség által két évvel ezelőtt kifejlesztett online hangoskönyvtárnak immár több mint ezer látássérült felhasználója van. A szolgáltatás mostanáig kizárólag a Magyarországon élő vak és gyengénlátó személyek számára volt elérhető. Mostantól az MVGYOSZ Hangoskönyvtára nevű akadálymentes mobiltelefonos alkalmazást az igazoltan látássérült határon túli magyarok is ingyenesen használhatják.
     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.