2020. október 15., csütörtök 11:59

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) -

    Schiff Mónika, az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának vezetője mutatta be a Rithnovszky-díjat, mellyel az MVGYOSZ azon személyek és családok áldozatos és megfizethetetlen munkáját köszöni meg és teszi láthatóvá, akik önkéntes kölyöknevelőként vállalnak részt a vakvezetőkutyák képzésében. A díj névadója Vitéz Lovag Rithnovszky János, a vakvezetőkutya-kiképzés magyarországi alapító atyja, aki évtizedeken át szilárd meggyőződéssel munkálkodott az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának létrehozásán. 2020-ban összesen tíz önkéntes vehette át a frissen alapított elismerést. Türelmes, kitartó és szeretetteljes munkájukért a szövetség ezúton mond köszönetet minden látássérült személy nevében!

A Braille-emlékérmet évről évre azon személyeknek adományozza az MVGYOSZ, akik munkájukkal vagy önkéntes tevékenységükkel sokat tettek a vak és gyengénlátó emberek társadalmi befogadásáért. Idén hárman – Horváth Zoltán, Nagy Zsuzsanna és Nagyné Papp Edit – a vak és gyengénlátó emberek körében kifejtett közösségépítő munkájukért részesültek a kitüntetésben. Dr. Kiss B. István ügyvédként a sorstársainak évtizedeken át nyújtott ingyenes jogi tanácsadással, valamint a szövetség szervezeti átalakulása során végzett munkájával érdemelte ki az MVGYOSZ elnökségének elismerését.

     Az MVGYOSZ virtuális fehérbot napi műsora az MVGYOSZ Youtube-csatornáján nézhető vissza.

     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.