2020. október 15., csütörtök 12:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Tisztázza a kormány, milyen forrásból költ a családok otthonfelújítási programjára!

    A kormány pont akkor hirdetett lakásfelújítási programot, amikor az Unió is bejelentette azt. Az Európai Bizottság tervei szerint a következő 10 évben mintegy 35 millió épületet lehet felújítani. Nem sokkal a Bizottság bejelentése előtt a magyar kormány is meghirdetett egy programot, melyben gyermekes családok otthonfelújítását finanszírozzák. Novák Katalin azt azonban nem árulta el, hogy a kormány milyen forrásból biztosítja a támogatást.

A Demokratikus Koalíció ezért Novák Katalinhoz fordul, hogy megtudjuk, uniós pénzből vagy hazai forrásból segítik-e a magyar családokat? Kérdéseinket elküldjük az Európai Bizottsághoz is, hogy kiderüljön, Magyarországon, uniós forrásból összesen hány épületet lehet majd korszerűsíteni.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.