2020. október 15., csütörtök 13:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Orbán ne akadályozza az unió klímacéljait, támogassa a közösen elfogadott terveket!

    Az Európai Tanács két napos ülésén egyik kiemelt téma lesz az éghajlatváltozás. Orbán Viktornak végre színt kell vallani, mennyire elkötelezett klímaharcos. Sok időnek el kellett telni, míg a fideszes, klímahisztiről szóló narratíva kicsit módosult. A miniszterelnök idén ugyan klímavédelmi akciótervet jelentett be, a múlt héten azonban a fideszes EP-képviselők nem támogatták az unió új éghajlati törvényét, vagyis ha tettekről van szó, akkor a fideszesek gyáván elmenekülnek.

A DK szerint itt az ideje, hogy Orbán Viktor és bátor cimborái ne gáncsolják el lépten-nyomon az uniós klímacélokat. Minden magyar ember, európai állampolgár érdeke, hogy drasztikusan, a lehető leggyorsabban vezessük be azokat az intézkedéseket, melyekkel meg lehet állítani az éghajlatváltozást. Éppen ezért felszólítjuk Orbán Viktort, szavazza meg a 65%-os csökkentési tervet, vagyis, hogy 10 év múlva ennyivel legyen kevesebb a szén-dioxid kibocsátás. Orbánnak most végre lehetőség van a képzeletbeli démonok helyett valódi problémákkal megküzdeni. A magyar kormánynak most kell bátornak lennie, és felvenni a harcot egy olyan éveken át húzódó küzdelemben, amelyben a tét: megmarad-e Magyarország olyan éghajlattal, olyan természeti kincsekkel, amilyennek szeretjük.

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.